Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Badanie biegłego rewidenta trwa średnio 2-4 tygodnie. Tutaj nie wiadomo czy są wszystkie dokumenty ale nakreslam wam ramy czasowe ile to jeszcze powinno potrwać, dlatego rekomendowalem zmianę terminu WZA bo po co generować koszty notariusza.
Spotkać sie zeby pogadać to możemy na kawę.Miluh pewnie na coś mocniejszego.
Prezes napisał ze odebrał dokumenty. W poniedziałek powinien je przekazać do mojego człowieka, ktory je sprawdzi.
Napisał rownież ze ma juz biegłego ale moim zdaniem ma zbyt wygórowane zadania, poza tym chce zeby wszystko sprawdził ktoś niezależny.
Myśle ze zgodzicie sie ze mną.
Najważniejszy jest bilans i wyciąg z kont, które potwierdza czy obrót rzeczywiście był nadmuchanych transakcjami pomiędzy firmami TM bez przepływu gotówki czy jednak kasa była/jest.
To trzeba sprawdzić w pierwszej kolejności.
W RN jest człowiek ,ktory ma ciekawy pomysł związany z handlem surowcami, ale czekamy jeszcze na szczegóły. Równolegle trzeba wyjaśnić wszystko z US i odblokować konta bo bez tego nie mozna prowadzić działalności.
Trzeba sie uzbroić w cierpliwość bo takie sprawy nie załatwia sie w dzień.
Dajcie juz spokój z tworzeniem jakiś historii bo tylko sie nakręcacie.
Gdyby było coś nie tak to bym o tym napisał bo z natury mam ograniczone zaufanie do prezesów bo mówią to co chcesz usłyszeć na razie mam kilka "ale" do prezesa kiedy minął sie prawda, ale ogólnie nie jest najgorzej.
Czekam na ukonstytuowanie RN bo wtedy mam nadzieje mieć wgląd w rachunki bankowe itd i moc działać bez czekania aż prezes mi coś przekaże.
Miluh jeśli masz kontakt z TM to powiedz mu ze 2 członków RN reprezentujący akcjonariuszy mniejszościowych chciałoby sie spotkać.
Adres email masz do mnie.