Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Czepiasz się Dep stoika, że nie czyta ze zrozumieniem. A Ty rozumiesz komunikaty po swojemu. W tym, przytoczonym przez Ciebie, nie ma słowa o terminie wypłaty kredytu ani nawet o terminie zakończenia powtórnego kompletowania zabezpieczeń dla wszystkich kredytobiorców. Co z tego, że wszystkie zabezpieczenia dla Depa będą przetransferowane do 20 czerwca skoro i tak musi czekać aż zostaną przetransferowane te dotyczące pozostałych zainteresowanych. Podobny scenariusz był przerabiany już w tym samym okresie ubiegłego roku, kiedy Dep chwalił się, że odesłał podpisane jakieś dokumenty a czekał i tak do jesieni aż zostaną skompletowane od innych. Czy Ty nie widzisz, że w prawie każdym kolejnym komunikacie podawana jest informacja, sugerująca przełom, poprzednio (na jesieni ub. r.) była to zapowiedź harmonogramu, a potem okazuje się to niewypałem? Skąd wiesz, czy po zebraniu wszystkich nowych zabezpieczeń nie okaże się, że BoA będzie musiał od nowa dokonywać przeglądu prawnego i administracyjnego?
Czytać ze zrozumieniem to nie wszystko. Ważniejsze jest wyciąganie wniosków. A kto tutaj wyciąga prawidłowe, okaże się. Ciekawe tylko kiedy.
Napiszę jeszcze raz co już niedawno pisałem. Dla mnie wygląda to na jakąś dziwną grę ze strony amerykańskich instytucji finansowych, które wcale nie chcą obiecanych pieniędzy wypłacić. I przeciągają procedurę w nieskończoność bo mogą sobie na to pozwolić. Żadna kara ich nie spotka. Prezes Depa, jak się zorientował w zeszłym roku, że na kasę można czekać w nieskończoność, sprzedał po prostu akcje.