~ed

Zaraz zaraz. Przychody spadły pomimo rekordowych cen łososia (dla mnie to oznacza spadek wolumenów). Zysk na dzialalności podstawowej spadł. Urzymanie zysku netto było możliwe tylko dzięki rozwiazaniu rezerw.
Druga sprawa - I kwartał to po IV - drugi najlepszu okres kalendarzowy. W tym roku powinien był byc jeszcze lepszy, gdyz musieli dostarczyć cały towar do sprzedaży do końca marca (Wielkanoc była 19 kwietnia).
Nie wiem gdzie tu widzicie rewelację - zreszta zachowanie kursu na to potwierdza.
O tym, że następne kwartały będą dużo slabsze pokazuje również bilans. Firmie znacznie spadły pozycje obrotowe - zapasy, nalezności i zobowiazania handlowe (na koniec marca do morpolu - jednostki powiązanej). Zapowiada to znaczny spadek sprzedaży w kolejnych miesiącach.
Pożyjemy zobaczymy. Gdyby były perspektywy, spółka nie byłaby notowana przy cenie do zysku 4,5. Oczekiwania sa raczej inne zbliżone do moich, z tym że ja mówię to otwarcie, inni na tym forum zaciemniaja rzeczywistość.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.