~Gajowy

Ja nie napisałem, że zarząd uwala kurs, uważam jednak, że doprowadził do tej sytuacji i nie stara się nawet w najmniejszym stopniu załagodzić atmosfery.

Mam pretensje głownie o to, że emisja dla tzw twardych akcjonariuszy Rymaszewski mBank i miała dać pewną stabilizacje ( bo wchodzi ktoś większy ) okazała się klapą, ponieważ pan R zaczał wywalać akcje, druga sprawa, że emisja była po niskiej cenie, co pozwoliła na wywałke po te 30 gr, bo gdyby np emisja była brana po 50 gr, nie sadzę aby aż tak walili w rynek z tak duża strata.
Zapewne nie mogli negocjować bo byli w takiej sytuacji finansowej ( sprawa ze spłata obligów ), że nie mieli argumentów ale to oni doprowadzili do tego, że pozwolili na to wszystko, więc podtrzymuje zdanie, że to amatorzy i nie powinni prowadzić spółki o formie spólki akcyjnej notowanej na giełdzie.

W tym wszystkim zastanawia mnie, że osoby z wiekszymi pakietami nie robią żadnych nacisków na zarząd o poprawe sytuacji.
No i już wspominałem, nie rozumiem sytuacji w której kurs sięga 30 gr a zarząd będzie obejmował kolejna emisje po 38 gr. Czy na prawdę oni są takimi amatorami ?

Nie jestem na GPW od wczoraj i wiem, że w sytuacjach kiedy emisja jest obejmowana przez zarząd albo kogoś większego to kurs nie kisi się poniżej tej emisji bo to nieopłacalne i nawet jeśli działaniem jest się tych akcji w pozniejszym czasie pozbyc na rynku dziwnym jest aby im zalezało na kursie w czarnej dupie.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.