Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Może być również tak, iż duży akcjonariusz ma pakiet w kredycie; może graja na puszczenie lewarów, po to aby odebrać. Akurat ten akcjonariat może w to grać. Myślę, że spółka jest przed dużymi zmianami. Być może takimi, których jeszcze nie dostrzegamy; niekoniecznie złymi. Być może odwrotnie. Mam wrażenie, iż ktoś próbuje zrobić strzał życia na niej. Na przykład zmieniając całkowicie profil działalności. Mnie bardziej niepokoi fakt, dlaczego strategiczne osoby w PCG objęły tak duże pakiety w 2intellect, który co do joty powiela sposób tworzenia PCG. Nawet podobne początkowe emisje. Pojawia się pytanie, dlaczego PCG wywalczył tak mały pakiet w 2intellect - relatywnie do swoich możliwości. Czyżby te osoby zabezpieczały się przed możliwością rozwiązania współpracy z PCG? Struktura akcjonariatu 2intellect wygąda tak, jakby akcjonariusze jako osoby fizyczne, mające związek z PCG chciały się od niego uniezależnić. Być może się mylę, ale takie mam pzreczucie