Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jak przeczytałem, że spółka chce tworzyć zakład produkcyjny to mi się lampki alarmowe włączyły – bo to jest bardzo kapitałochłonne zajęcie, a bez rynku zbytu niezwykle ryzykowne!
A jeżeli by sie okazało że spółka chce stworzyć taki zakład produkcyjny a z tego powodu że może mają odbiorców i ten rynek zbytu okaże sie duży! Może gdziś za garnicami PL coś złapali jakieś konkretnych odbiorców ! Może dlatego chcą zwiększyć produkcję !!!!! No ile oni w stanie teraz są tego wyprodukować moim zdanie no nie tak dużo na obecną chwile ! Może ktoś dał warunek że interesują go duże ilości w określonym czasie , a spółka obecnie nie jest w stanie produkować szybko i dużo!
Ja interpretuje to zaplecze produkcyjne w ten sposób że spółka chce być przygotowana na każdą ewentualność czyli także na duże zlecenia ! Nie wiem ile w stanie teraz mogą wyprodukować w skali miesiąca z każdego zestawu ! Jest dużo niewiadomych !
Ale skoro chcą pozyskać pieniądze na zwiększanie zaplecza produkcyjnego to moim zdaniem muszą coś konkretnego mieć w rękawie wydaje mi się że jakiś konkretny odbiorca!
I jeszcze jest tajemniczy inwestor który też zainwestuje kapitał w tę spółkę !
mało konkretnych info no musimy czekać ze spokojem na dalsze kroki i wiadomości