~Ktoś

Chyba nie do końca czytałeś mój wpis przeczytaj go jeszcze raz:

Przewiduję dwa scenariusze. Po wykresie to widzę. 5 lat jestem już na giełdzie. Mam już doświadczenie i umiem przewidywać ruchy na wykresach.

Pierwszy scenariusz to zatrzymanie spadku kursu na 39-40gr.

Drugi scenariusz to zatrzymanie spadku kursu na 36-37gr.

Najbardziej prawdopodobny to scenariusz drugi i spadek na 36-37gr.

Na wykresie logarytmicznym dziennym świecowym przebiega linia trendu od 20gr. która zahacza o 30gr. potem przy spadku kursu w najbliższych dniach zahaczy o poziomy 36-37gr i tu bym oczekiwał wsparcia. Wykres się wtedy pięknie ułoży.

Ale tu też dużo zależy od sterników którzy kierują tym kursem czytaj wykresem. i nie wiadomo co im chodzi po głowie. Bo byłem na wielu spółkach gdzie sternicy nie grają technicznie. Gdyby taki sternik sie podzielił wiadomością co zamierza zrobić z kursem byłoby nam wszystkim łatwiej. Ale to jest raczej niemożliwe.

O to chodzi że sternik gra jak chce lub ma przekazane że dotąd i dotąd ma zwalić kurs i on to robi. Nie muszę się już nic uczyć bo ja już wiem o co chodzi. a być może ty Nwa jesteś tym sternikiem który chce skupić teraz akcje w samym dołku.

Trudno mi jest teraz powiedzieć co mu w głowie siedzi czy zwali na 36gr czy nie, a być może że 38gr był najniższym poziomem i teraz stopniowo będzie do góry.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.