~kilka słów

Próbując spojrzeć trzeźwo na najbliższe kilka lat i inwestycje z nimi związane, chyba należy sobie uświadomić, że do rozbudowy infrastruktury energetycznej nie będą mogły przystąpić wszystkie firmy budowlane, na zasadzie "kto się obudzi ten doleci". Tak jak to było z drogami i autostradami. Wystarczy wspomnieć DSS po Covecu :D. Tutaj budować będą mogli jedynie ci, którzy spełniają ściśle określone surowe kryteria. Zatem grupa potencjalnych beneficjentów jest wąska. A jednym z największych rodzimych podmiotów jest Polimex. I to nie koniecznie w roli generała na budowie, ale także jako jeden z ważniejszych podwykonawców, spinający określone roboty, czy etapy.
Także ja jestem dobrej myśli, i po ostatnich kilku dniach wydaje się, że zmierzamy raczej w dobrą stronę.

To jest tylko moje zdanie, jednocześnie życzę sobie i wszystkim zainteresowanym powodzeniem, by spółka się wygrzebała, stanęła na nogi, zdobyła kolejne ogromne doświadczenie w Polsce, a następnie i zaczęła budować infrastrukturę w Afryce, skutecznie walcząc z Chińczykami o rynek. Gołym okiem widać że wola jest, zobaczymy jakie będą efekty.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.