~daros

Dnia 2014-02-05 o godz. 22:00 ~er napisał(a):
> daliście już sobie po kilka razy, ale to do niczego nie
> prowadzi.
Każdy tutaj po trochę ma racji. Lepiej zakopać
> wojenne topory i zapomnieć o wszystkim i zacząć od nowa.
> Jakie szanse dajecie, że z tej spółki wyjdzie coś dobrego?

Dzięki za uspokojenie atmosfery. Przyda się na tym wątku ktoś taki:) Moje zdanie odnośnie spółki już raczej znasz. Ale przypomnę; spółka zadebiutowała na giełdzie tuż przed początkiem kilkuletniej bessy i załamaniiem na światowych rynkach finansowych, więc siłą rzeczy nie za bardzo miała możliwości na rozkwit oraz wzrost kursu akcji. Akcje są wyceniane bardzo nisko. Płacimy obecnie 28 groszy za 1 złotówkę. Spółka w trzech kwartałach 2013 roku wygenerowała ponad 10 mln zł gotówki z działalnosci operacyjnej, więc spokojnie regulowała swoje zobowiązania. Moim zdaniem ze spółką nie jest wcale tak źle ja niektórzy tu piszą. Wyceniana jest zdecydowanie za nisko.Fakt, z egzorcystą w niektórych sprawach mogę się zgodzić; np; że prezes nie zawsze dotrzymuje obietnic, ale już na pewno nie zgodzę się z obwinianiem go o wypłatę dywidendy. To że ma większosciowy pakiet akci to logiczne że dostał najwięcej. Dywidenda została wypłacona propolcjonalnie do posiadanych akcji. Podatek zapłacił każdy taki sam łącznie z prezesem, a to że potem przyszła kolejna fala spadkłw na giełdach to i spadły akcje Complexu i żadna dywidenda nie mieła tu nic do rzeczy. Sam plezes też nie jest odpowiedzialny za bessę na rynkach. Tak jak już wspominałem, w kolejnych latach zapowiada się systematyczby wzrost PKB w polskiej gospodarce, a w takich warunkach małe spółki powinny radzić sobie coraz lepiej, w tym równiwż Complex, a że obecnie jest nisko wyceniany na giełdzie widzę tu duży potencjał do wzrostów.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.