~daros

Dnia 2014-01-13 o godz. 21:20 ~egzorrcysta napisał(a):
> tutaj źadnej hossy nie było nawet jak
rynek był dobry.a
> największe upokorzenie
dla akconariuszy było jak szeroki
> rynek
poszedł do góry ponad 30% a complex
w tym czasie
> spadł 60% z ponad 2 zł na niecałe 0.80
Teź nie graj takiego
> znawcy bo sam popełniasz duźe
błędy.sam się przyznałeś źe
> Amicę sprzedałeś po coś 5 zł
I tak nie broń tego prezesa bo
> zrobił krzywdę akconariuszom
z niedotrzymanymi
> obietnicami.po za tym zobacz na cenę nominalną
to śmiga za
> pół nominału.a to potwierdza źe zarząd m akconariat w d..ie

Do prezesa należy prowadzenie firmy a nie ustalenie kursu giełdowego, To nie jego wina że upublicznił spółkę tuż przed przyjsciem ogólnoswiatowego kryzysu, Owszem, że każdy popełnia błędy na giełdzie i ja też je popełniałem. Tyle że moje błędy polegały na tym, że spółki które kupowałem w okolicach dołków sprzedawałem dużo za wczesniej, mimo że na każdej zarabiałem min 50%. Więc to było trochę mniej bolesne niż kupno na górce i sprzedaż ze stratą. Odnośnie tego że, rynek poszedł w górę 30% a Complex spadł w tym czasie 60% podam ci przykład Amiki skoro już ją wymieniłeś.Po krachu na rynkach nastąpiło mocne odbicie, a własciwie zmiana trendu i tak w ciągu roku, może trochę dalej kGHM z 20 zł poszedł do góry na ponad 100 zł, Lotos z 7 zł na ponad 30 zł, dużo innych spółek odbiło w tym czasie powyżej 200%, nie będę ich teraz wszystkich wymieniał, a Amika w tym czasie dalej spałała. Trend zmieniła dopiero rok póżniej i do dzisiaj od krachu i tak dała zarobić dużo więcej niż te wszystkie spółki które zaczęły wzrosty 2 lata wczesniej. Pamięta o rzeczy podstawowejj, Complex jest małą spółką, a te trendy wzrostowe zaczynają na samym koncu. Niewykluczone więc że ci co kupili te akcje w ofercie publicznej po 5 zł i trzymają je dalej przeznaczając na straty, mogą całkiem nieswiadomie na nich dużo zarobić, jak przyjdzie kolejny owczy pęd na akcje.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.