Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2014-01-13 o godz. 21:20 ~egzorrcysta napisał(a):
> tutaj źadnej hossy nie było nawet jak
rynek był dobry.a
> największe upokorzenie
dla akconariuszy było jak szeroki
> rynek
poszedł do góry ponad 30% a complex
w tym czasie
> spadł 60% z ponad 2 zł na niecałe 0.80
Teź nie graj takiego
> znawcy bo sam popełniasz duźe
błędy.sam się przyznałeś źe
> Amicę sprzedałeś po coś 5 zł
I tak nie broń tego prezesa bo
> zrobił krzywdę akconariuszom
z niedotrzymanymi
> obietnicami.po za tym zobacz na cenę nominalną
to śmiga za
> pół nominału.a to potwierdza źe zarząd m akconariat w d..ie
Do prezesa należy prowadzenie firmy a nie ustalenie kursu giełdowego, To nie jego wina że upublicznił spółkę tuż przed przyjsciem ogólnoswiatowego kryzysu, Owszem, że każdy popełnia błędy na giełdzie i ja też je popełniałem. Tyle że moje błędy polegały na tym, że spółki które kupowałem w okolicach dołków sprzedawałem dużo za wczesniej, mimo że na każdej zarabiałem min 50%. Więc to było trochę mniej bolesne niż kupno na górce i sprzedaż ze stratą. Odnośnie tego że, rynek poszedł w górę 30% a Complex spadł w tym czasie 60% podam ci przykład Amiki skoro już ją wymieniłeś.Po krachu na rynkach nastąpiło mocne odbicie, a własciwie zmiana trendu i tak w ciągu roku, może trochę dalej kGHM z 20 zł poszedł do góry na ponad 100 zł, Lotos z 7 zł na ponad 30 zł, dużo innych spółek odbiło w tym czasie powyżej 200%, nie będę ich teraz wszystkich wymieniał, a Amika w tym czasie dalej spałała. Trend zmieniła dopiero rok póżniej i do dzisiaj od krachu i tak dała zarobić dużo więcej niż te wszystkie spółki które zaczęły wzrosty 2 lata wczesniej. Pamięta o rzeczy podstawowejj, Complex jest małą spółką, a te trendy wzrostowe zaczynają na samym koncu. Niewykluczone więc że ci co kupili te akcje w ofercie publicznej po 5 zł i trzymają je dalej przeznaczając na straty, mogą całkiem nieswiadomie na nich dużo zarobić, jak przyjdzie kolejny owczy pęd na akcje.