Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
tak się za specjalnie nie orientuje ale tak zawsze czytałem na innych forach że nie można.....w takim razie zapewne masz racje....
tylko kij ma dwa końce, jak spiszesz umowę za grosze, aby zapłacić mały podatek chyba 1%
i by się okazało że z tych akcji coś jeszcze będzie to masz podatek dochodowy.....no ale to byłby zapewne najmilszy podatek do zapłacenia w twoim życiu....i tego ci życzę....dzięki sort za info, na pewno się przyda....tylko trzeba to robić na dniach bo umowa musi być z 2013 r
a na zapłacenie podatku jest jakiś termin,chyba 14 dni....wiec trzeba się spieszyć, no chyba
że kwota sprzedaży jest mniejsza niż 1000 zł, wtedy podatek się nie należy...ale słyszałem że też trzeba powiadomić skarbowy...ale nie jestem pewien...trzeba sprawdzić....