dobrylibero

Dzisiaj krótki post. Chodzi o ustalenie spraw związanych z komunikacją między osobami, które posiadają akcje Permedii, jutro wieczorem napiszę dłuższy post - próbę uporządkowania sytuacji, w której się znaleźliśmy.

Zdaję sobie sprawę, że atmosfera szczególnie dzisiaj jest ciężka i wielu pewnie nie ma na tą chwilę ochoty rozmawiać o papierze. Natomiast, emocje opadną i przyjdzie refleksja, żeby jednak spróbować zadbać o swoje interesy - na początek na zasadzie rzetelnej platformy informacyjnej, szczególnie w sprawach prawnych. Zaskoczył mnie całkowity brak obrotu w ciągu ostatnich dwóch sesji. Byłem pewien, że ludzie w desperacji się zaczną wysypywać nawet po arogancko niskich cenach (startowały od 1 grosza - na tyle wyceniał makler Pana Wygrysa nasz papier). Okazało się jednak, że nikt się nie wysypał. Wystawione od kilku dni akcje po 30PLN stały nietknięte - nikt ich nie zdejmował, podobnie jak i inne oferty, znacznie wyższe od ceny wezwania. Dla mnie to znak, że jednak istnieje spora grupa osób, u których poczucie niesprawiedliwości i gniew znacznie przewyższają zmęczenie tą ciągnącą się sprawą.

A teraz ściśle w temacie posta - przez najbliższy czas możemy pozostać na forum Permedii. Ale ponieważ istnieje jakaś czansa, że zostanie zamknięte jako alternatywę możemy mieć stockwatch.pl (chyba, że ktoś zna jakieś inne, wygodniejsze forum)
Oba rozwiązania są tymczasowe - otwarte forum zupełnie nie służy ochronie naszych interesów. Docelowo możnaby pomyśleć o własnej stronce.
Gdybyśmy musieli przejść na stockwatch - proponuję zachować te same nicki (może rozszerzone o datę dołączenia do nowego forum - żeby była gwarancja że będą dostępne). Istnieje też ryzyko podszywania się osób trzecich pod nasze nicki - więc gdyby taka sytuacja zaistniała, proszę natychmiast informować innych.

Jeżeli ktoś się ma lepsze pomysły niż te zaproponowane, to śmiało. Nie mam poczucia bycia alfą i omegą, czy omibusem - jak to ktoś wesoło sugerował. Po prostu chciałem rozpocząć dyskusję - zresztą przytoczone pomysły są propozycjami, z którymi inni użytkowanicy forum wychodzili w ostatnich dniach, ja je tylko zebrałem w jednym poście.

Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.