~leszcz

jeśli Finansowanie majątku kapitałem własnym wynosi 41 (%) to znaczy że zostało jeszcze do spłaty 51% a ten kredyt ponoć to około 100 mln zł czyli musza oddać 51 mln zł.
Jeśli C/WK=0,17 to sprzedając całą firmę po WK czyli około 1$ x 43 086 akcji = 130 000mln zł. Nie wiem jak wy ale ja wierzę że odbije, a dzisiejszy popłoch to naganianie na spadki aby kupić taniej. Nie wierzę że kopalnia o niższych łącznych kosztach wydobycia i pokładach wielokrotnie większych od polskich kopalń jest nic nie warta.

P.S.
Dopóki nie rozwadniają akcji jak na Biotku poprzez nowe emisje to dla mnie spółka jest ok

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.