~Wiesiek_

Dnia 2013-11-28 o godz. 11:07 ~DonKichot napisał(a):
> Zważywszy na cenę skrobi ziemniaczanej czy PEPEES może
> wzrosnąc o 100%. Nie wspominam tu jeszcze o możliwych
> przejęciach przez firmę?

Dawno sie nie odzywałem... zastanawiałem sie czy zainwestować w PEPEES.
I doszedłem do wniosku, że to odpowiednia pora i cena korzystna, więc mam mały pakiecik .
Jest szereg przesłanek wskazujących, że ceny akcji PEPEESU wzrosną w perspektywie może nie dni, ale tygodni i miesięcy. Najważniesze z nich to:

- dosyc wyraźny wzrost cen skrobi w ostatnim okresie (wzrost powyżej 2500 zł/tone),
spowodowany głównie spadkiem produkcji skrobi w Europie, w tym zwłaszcza w Niemczech, które są największym producentem w UE (produkcja ok. 5-razy większa niż w Polsce), Równeż ceny płacone rolnikom za ziemniaki skrobiowe w innych krajach UE ponownie wzrosły w tym roku, co spowodowało dalszy wzrost kosztów produkcji skrobi,

-duże prawdopodobieństwo wprowadzenia dopłat dla plantatorów ziemniaków skrobiowych w Polsce, a to będzie oznaczać tańszy surowiec dla dla przemysłu skrobiowego. Sam moment decyzji o wprowadzeniu tych dopłat może dać impuls prowzrostowy, ale to w pierwszych miesiącach 2014 r.,

- inne przesłanki do wzrostu to niska obecna wycena spółki, a przed nami przynajmniej pół roku czy rok hossy.

Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.