~Cruz

Odpowiedź moja jest taka skoro Wy znaczy się Si Senior i WN możecie cąły tydzień latać po innych forach i cały dzień pisać to samo, to My możemy pisać sobie w soboty – mój czas moja sprawa. Po za tym jak nie naganiam jak Wy tylko piszę co myślę. Cel jest również taki by nikt nie wierzył w Wasze naganianie bo w ten sposób wpływacie dość znacząco na ich decyzje inwestycyjne, a jak wiadomo każdy powinien podejmować takie decyzje samodzielnie.

Dlatego też poświęcę swój cenny czas i napiszę kilka merytorycznych zdań na temat wszystkiego co tu się dzieje.

Rozpocznę od wyników, które piszecie, że są dobre. Otóż drodzy koledzy śmiem przypomnieć co niektóre wpisy, które mówiły o świetnych wynikach za 3q. Jak się potem okazało wyniki są gorsze w porównaniu do zeszłego roku. Po ogłoszeniu tego faktu nadal brniecie w to dalej i głosicie, ze wyniki są dobre. Odpowiem na to w taki sposób. Niektórzy z Was widzieli tu 60 zł może nawet i więcej i moje pytanie brzmi jakie widzicie podstawy ku temu skoro spółka wypracowuje 1-1,5zł zysku na akcje rocznie. Wiem zaraz mi napiszecie, że kupuje się przyszłość i owszem zgodzę się z Wami tylko jak na razie nie widzę żadnej podstawy ku temu by zyski miały się w sposób dynamiczny poprawiać. Dodam również, że co kwartał piszecie o poprawie, a jak jest to dobrze widać.
Żeby nie było tak negatywnie w sprawie wyników to uważam, że rocznie wyniki będą lepsze od tych z 2012 roku, ale czy w sposób znaczący nie mam takiej pewności.

Tym oto sposobem przejdziemy do tematu rzekomego info.

Moja przygoda na tym forum trwa jakieś 4 miesiące i przyznam się, że prawie codziennie czytam tu o rzekomym info, które przesuwacie tydzień po tygodniu. Pytam się po co o tym piszecie jak tego nie wiecie. Odpowiedz prosta, żeby nagonić. Abstrakcyjnym jest również Wasze myślenie, że spółka czeka z ogłoszeniem info – no pewnie nie chcą podnieść ceny akcji, by pozbierać 500 akcji z rynku – śmieszne. Przecież obroty są tu marne i pewnie 80% z nich to przerzucanie z wora do wora.

Kwestia ceny. Pisanie, że cena 30zł świadczy o niedowartościowaniu akcji jest śmieszne. Taka cena jest ponieważ fundusz tak chce. Trzeba wykazać wyniki przecież rywalizują o klientów z różnymi innymi fundami.
Co do ceny również napiszę coś pozytywnego , że na dłuższą mete nie powinna spaść poniżej 28 zł o czym świadczy piątkowa sesja. Po za tym zakres cenowy bez info 28-32.

Problemem tej spółki jest brak realnego popytu na akcje spółki. Wszystkie zabiegi w których obroty były wyższe to przerzucanie z wora do wora by napędzić popyt. Taka psychologiczna zagrywka skoro są obroty to pewnie info w drodze. Wszystko po to by pojawił się popyt. Dlatego SG lata po forach i nagania by wreszcie kurs ruszył. Bez tego będzie kiszonka. Bo skoro nie ma popytu na 30 to kto bez konkretnej informacji o kontraktach kupi po 40 i tu jest powód dlaczego spółka nie rośnie. Musi być info kontrakty i przyszłość, a czy będzie zobaczymy. Dopiero wtedy pojawi się popyt i kursik pójdzie w góre i zyski zostaną spieniężone.

Co do samego SG i pisaniu na forach np. EEX, że to balon, to zobacz ile wypracowało zysku w 3q i porównaj do ŻUKA.

Krytykowaliście klakiera, że pisząc o 2x,xx pisze bzdury, a wielokrotnie kurs był na takich poziomach, a ile razy było 40?
Tak samo było z xxx, i szybkim, który bądź co bądź zarabia na Trakcji – nie będę oceniał samej spółki fundamentalnie. Ważne, że chłopaki zarabiają, a Wy ich krytykujecie bo napisali coś co Wam się nie podoba. Piszczie merytorycznie bez naganiania a zapanuje tu spokój.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.