Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Tak jak pisałem, tak też zrobiłem. Poszedłem na AudioShow. Pylon był w Sobieskim. Audioshow odbywało się również w Bristolu i Tulipan.
Kilka słów o rynku: wcześniej nie miałem wyobrażenia jak to wygląda. Do dyspozycji targów zostało wyodrębnione jedno skrzydło hotelu [6 pięter]. Każdy wystawca miał do dyspozycji pokój w którym prezentował swój produkt. Nie umiem powiedzieć ile firm się wystawiło, pewnie około 60.
Klienci chodzą od pokoju do pokoju, słuchają swoich kawałków, inni oglądają filmy [tam gdzie prezentuje się kino domowe]. Sporo ludzi, nieraz było dość ciasno. Ogólnie robi to wrażenie. To nie są osoby które kupują samsunga, sony. Nie wiem czy rynek jest niszowy, ale wydać 25zł na wejście do jednego hotelu [są trzy, więc 75zł x 2] to sporo. A ludzi nie brakowało.
Jak Pylon sobie poradził?
Po pierwsze ścisk, po drugie super dźwięk. Bardzo duże zainteresowanie. Więcej osób zostawało by posłuchać kilku kawałków niż od razu wychodziło. Po odsłuchaniu podchodzili do osoby która to nadzorowała. A prezentację, ciekawe, prowadził sam prezes Zarządu. Doliczyłem się jeszcze 4 osób które mu pomagały.
Prezentacja to krótki opis firmy, jak to się zaczęło, od kiedy produkują [tu chyba prezes opowiadał także o spółce którą pylon wykupił-meble polskie], wspominał o NC, opowiadał o eksporcie do Indonezji, paletę produktów które tworzą: zestawy głośnikowe, obudowy głośnikowe, kartony i wspomniał że myślą o produkcji około zestawów głośnikowych [pewnie jakieś suplementy].
Najczęściej słyszałem „spójrz ile to kosztuje, łał”. Cena monitora topaz: 1800zł. Ludzie byli zszokowani. Taki dźwięk taka cena.
M. Jujka jest młody (choć z DI to już było wiadome), wie o czym mówi, wyglądał na zmęczonego. Prezentacja skupiła się na produkcie a nie na finansach spółki. Oraz większość czasu to jednak słuchanie muzyki.
Z rozmowy wynika że Audio Show ma na celu pokazanie produktu i firmy, zebranie kontraktów do dystrybutorów itp.
Spółka jak najbardziej ma potencjał. Naocznie zobaczyłem ludzi ją tworzących, ludzi którzy znają rynek, swój produkt, wiedzących dokąd zmierzają i jak to osiągnąć. A to jak kiedyś wspomniałem jest bardzo ważne.
Jest ok. Teraz czekamy na dane za kwartał [nie oczekujmy rewelacji], na dniach podpisanie umowy z PARP i dodatkowe środki. Z "dziś" mamy informację o sprzedaży akcji do podmiotu trzeciego po znacznie wyższej kwocie +40%. Sądzę że spółka nas jeszcze miło zaskoczy.
Jestem coraz pewniejszy o mój mały kapitał tam ulokowany.