~kaziunat

Mnie najbardziej zdenerwowały 2 sprawy:

1. Podłączenie prądu.
Załatwianie formalności z rozpoczęciem budowy zajęło mi rok. W tym czasie złożyłem wnioski o przyłącze budowlane i stałe. Na budowlane pozwolenie dostałem dość szybko.
Ale na stałe czekałem przez cały czas budowy która przebiegała dość sprawnie bo w ciągu 9 mcy dom był gotowy a ja wciąż czekałem na przyłącze stałe. Moje interwencje były zbywane i ciągle mi tłumaczono uzgodnieniami projektu, pozwoleń itp. Dodam że przyłącze to 4m kabla ze słupa po przeciwnej stronie drogi przepuszczonego kretem pod jezdnią. Zbliżała się zima a ja nie mogłem uruchomić ogrzewania bez prądu. Dopiero jak minął termin z umowy i zrobiłem im porządną awanturę to się spięli i dokończyli temat.
Działo się w stolicy.

2. Ogrodzenie.
Pozwolenie na ogrodzenie wydaje Starostwo powiatowe i tylko zgodnie z planem zagospodarowania. Wg tegoż planu przewidziano część mojej działki pod drogę. Ale gmina uprościła sobie sprawę i zamiast drogi dwukierunkowej z chodnikami wykonała ciąg pieszo jezdny o jednym kierunku ruchu aby uniknąć kłopotów z wywłaszczeniami.
Takiego rozwiązania nie uwzględnia Starostwo i nie chce dać pozwolenia na ogrodzenie po zarysie działki. Gmina zaś nie chce słyszeć o odszkodowaniu za teren którego nie mogę używać. Urzędy mogą nie przestrzegać planu a obywatel odbija się od jednego do drugiego i zostaje bezradny i pozbawiony własności bez odszkodowania.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.