Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
ZAKŁAD ENERGETYCZNY!
Na podłączenie prądu do budynku (licznik) od momentu złożenia wniosku czekałem 2 lata (maksymalny okres na który pozwalały/-ją? przepisy ZE). Czekałem tak długo dlatego, że jestem wrogiem płacenia pod stołem nieuczciwym cwaniakom z ZE. Oficjalnie są wnioski, zgody, pozwolenia i terminy, a nieoficjalnie sugestie słowne o możliwym przyspieszeniu niezbędnego okresu oczekiwania na ich decyzję.
Po 2 latach musieli podłączyć, więc jak przyjechał poczciwy monter to go zapytałem, dlaczego ZE nie był zainteresowany wcześniejszym pozyskaniem klienta i zarabianiem na sprzedaży prądu? Odpowiedź była szczera: Panie, mamy ponad 77 tys. abonentów, to 1 w tą czy w tamtą ich nie zbawi (ich = decydentów, jego szefów).
Prąd mam, łapówy nie dałem!