Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ja nie straszę... QE3 proszę Pana. I w ciągu 6 tygodni rypnie. Rynek amerykański jest wykupiony. Urósł o 20% w tym roku, a zyski spółek wzrosły o 5-6%.. U nas pasuje jeszcze trochę wzrostów nabić bo już sie poprawiły nastroje inwestorów... Dojdziemy znów do poziomu 60% byków i razem z amerykanami polecimy.... Może to być w przyszłym tygodniu lub kazdym z następnych 6. GTC jeszcze zdąży poleciec w dół, a ja wolę patrzeć na PPG, Polnord lub dra krótkoterminowych wyjadaczy Gant, ale tam jest ogromne ryzyko, tylko, że fajne układy techniczne się rysują ostatnio, i az mnie zaczeło kusić, jak byłem do tej pory przeciwny.
Powtarzam enty raz. Będzie zjazd i to ostry z powodu QE3. Po nim lub przed nim nastąpi ostry wystrzał w górę z powodu naszego OFE (dla całości WIG20 prawdopodobnie 20-30%). I to będzie tez jakoś w sierpniu-wrzesniu. Trzeba tylko obserwować kiedy.