Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
powiem szczerze, że nie spodziewałem się ani w 1 chwili takiego obrotu sprawy... Teoretycznie 3% to nie jest dużo, ale jak się podsumuje ostatnich kilka sesji to ja ze średnią 74,50 zaczynam mieć obawy czy uda się wyjść na plus...
Wydawało się, że moment wejścia w spółkę w okolicy 74 jest idealny a tu już można było kupić poniżej 72zł... Zakładam jeszcze maxymalnie 1-2 słabe sesje, a potem jakaś podbitka musi być i trzeba będzie z niej skorzystać na 100%. Teoretycznie są szanse na nawet 77 zł, ale praktycznie jak poleci w okolic 70zł albo i niżej to zasięg może okazać się zaledwie na poziomie 73-74 zł...
CEZ jest idealnym przykładem spółki, gdzie jak się ma kasę to można robić co się chce i nikt nic nie zrobi bo nawet jak my drobni inwestorzy kupimy kilka tysięcy akcji dziennie, to ONI przerzucają sobie po kilkadziesiąt i nie brakuje im wcale "towaru"...
Gdzieś tam przy ostatnim spadku w okolicy dywidendy i kursie ok 78zł zastanawiałem się dlaczego fundusze nie pakują się w niego, przecież to idealny kandydat na wieloletnie zarobki, a przy tej płynności zainwestować nawet 100 mln to jednoznaczne z zablokowaniem kursu i pewnym źródłem kasy, bo spółka wiecznie się rozwija - nie stoi w miejscu...
Dziś wydaje mi się, że ten spadek może być pod perspektywy słabych albo słabszych wyników za IIQ, ale i jednoczenie może to być celowe skupowanie i zaniżanie kursu pod odpadł przy ewentualnie dobrych wynikach - IIQ nie powinien być jeszcze zły, już bardziej IIQ, ale ten kto ma jakieś przecieki i ma kasę ten gra sobie pod siebie, a tu jest stała ekipa już od wielu lat i można TYLKO inwestować krótkoterminowo, bo dosłownie z niewiadomych powodów dobra spółka od wielu lat ciągle spada i spada i dna nie widzi...
Pzdr i miłego weekendu