~Ingvar

Jeszcze raz wyjaśniam dla pewności.

Kolega "sd" wmawia mi, że napisałem, jakoby kurs miał wzrosnąć kilkukrotnie po "wyjściu na prostą", niby naganiając w ten sposób na kuno akcji. Cokolwiek by to miało znaczyć, nigdzie tak nie stwierdziłem.

Natomiast on napisał, że nie przekonują go tegoroczne rekordowe przychody i oczekuje stabilnie rosnących zysków przez dłuższy czas. Zrozumiałem, że wtedy ewentualnie dokona zakupu akcji. Czyli czeka na pozytywne fakty. Odpowiedziałem, że jak już te fakty się zmaterializują, to kurs będzie wielokrotnie wyżej - bo trudno, aby było inaczej. A to nastąpi zapewne nie pod wpływem "wyjścia na prostą" w postaci przypuszczalnych zysków za 2013 r. i zmniejszenia zadłużenia z końcem tego roku, bo to nie oznacza zmniejszenia zmienności i niepewności co do przyszłości, które budzą obawy "sd", a pod wpływem systematycznych, być może trwających kilka lat wzrostów przychodów i zysków, bazy klientów, znajomości i rozpoznawalności spółki i jej produktów, świadomości klientów, sieci partnerów, referencji itp.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.