~ciekawy

Inwestuje na giełdzie ponad 10 lat i nie trzeba nawet rok być na giełdzie żeby nie zauważyć pewnych zależności, podejrzewam że jakby dać akcje do sprzedaży w dużej ilości z myślą żeby jak najwięcej sprzedać w jak najkrótszym czasie po cenie nie koniecznie najwyższej to wiele osób z samego tego forum zrobiłoby to umiejętniej niż ci co sprzedają akcje po PBG.
Albo to robią nieumiejętnie z niewiedzy, lub z złych obranych przypuszczeń co do zachowania kursu, lub robią to z premedytacją. Przecież logiczne jest że jak się blokuje spółkę n-ty raz to się zniechęca kupujących, z powodu braku informacji ile jeszcze tych akcji mają to powoduje mniejsze obroty czyli mniej akcji można upłynnić i tak mnie dziwi że przy tych osunięciach do 1 zł jest na tyle silny popyt że znów wracamy, ale nie ma się co dziwić spółka tania z dobrymi perspektywami i co jakiś czas dobre info, ja rozumiem że gdyby spółka była w innej kondycji wtedy można spieszyć się z sprzedażą akcji, ale nie w takiej sytuacji wystarczyło by puścić 1,14 zł po dobrej informacji i obroty by się zwiększyły wraz z wyższym kursem bo dołączyli by inwestorzy grający pod AT, spekulanci i ogólnie inwestorzy różnej maści szybciej by sprzedali akcje jeszcze po wyższych cenach
a jakby kurs doszedł do 2zł to ile by sprzedali do 1,09 zł z tego poziomu, ale oni wolą stać i sprzedawać w tym swoim przedziale i to najlepiej tak żeby zniechęcić innych i jak najmniej sprzedać. Mam swoje teorie co do zachowania się kursu, ale aż takie sugestie są nie na miejscu, pozostaje czekać i zobaczyć jak się zachowają po podwyższonej prognozie i wynikach, niby wiąże się z spółką na długo lub do osiągnięcia sadysfakcjonującego mnie kursu i powinienem nie poddawać się emocjom, ale znużenie i mnie dotyka tym zachowaniem i jak każdy chyba woli żeby jego poglądy, przypuszczenia miały odzwierciedlenie w kursie.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.