Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Hej witaj
Na konkretne i merytoryczne pytania odpowiadam z przyjemnością:)
Ja zainwestowałem w spółkę jakiś rok temu, też na dłuższy termin i śpię spokojnie.
Oczywiście ryzyko utraty kapitału zwłaszcza w przypadku spółek giełdowych istnieje zawsze (elektrim,monarri,petrolinvest) i z tym faktem musisz się liczyć. Ważne jest w tym przypadku dywersyfikacja portfela i branż w które inwestujesz.
Moim zdaniem wszystko co związane z wytwarzaniem energii a zwłaszcza z wytwarzaniem energii ze źródeł "odnawialnych" to branża przyszłościowa. Ludzie tak jak chleba potrzebują prądu :).
Przy bardzo pesymistycznym scenariuszu myślę, że do końca roku uruchomione zostaną dwie linie, które będą swoistą wizytówką firmy. Każda linia w zależności oczywiście od typu i wsadu generuje od 1 mln do 2 mln zysku więc spółka szybko może się zbilansować.
Polecam zwłaszcza na dłużej rok- dwa lata to optymalny termin i pamiętaj i dywersyfikacji portfela- nie wszystkie jajeczka do jednego koszyczka:)