~posiadacz

... żeby rozwiane zostały moje wątpliwości do tego kto kupuje dane akcje.
Czy to nie może być tak, że Penta odkupuje akcje za wyższą cenę od funduszy, które nie oddałyby swoich akcji po cenie oferowanej w wezwaniu. A cena po wykupieniu wszystkich akcji od funduszy nie wróci do poziomu z wewania?
I pytanie kolejne- przy przekraczaniu jakich poziomów procentowej ilości akcji trzeba informować GPW o zmianie posiadania, bo ktoś kupił dużo i dalej się nie ujawnia. Ja wiem, że mogą to być różne podmioty, ale jednak ktoś się pozbywa tych akcji.
Wiem, że niektóre z tych rzeczy można znaleźć przeszukując internet, ale wolałbym, żeby ktoś podzielił się tymi informacjami z resztą zainteresowanych.
Z góry dzięki.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.