Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
działka.
a nie pomyslaleś, że przesypał innym aby nie przekroczyć progu?
koledzy czemu naskakujecie na kogoś kto ma inne zdanie i patrzy na to troche z dystansem?
uważam, że Sybil napisał coś co oczywiscie jest możliwe a Wy od razu pojazd?
czy już forum bankiera musi być używane tylko do bluzgów lub wzjamnego poklepywania sie po plecach ze bedzie tylko zaj.ebiscie?
jesli chodzi o Twoje pytanie, dlaczego Kukolewski wybrał akurat Depa to nie mam pojecia, ciesze sie z tego i tyle.
Tomek napisał to co było pisane na innym forum, że dużo łatwiej jest przejąć społke juz istniejącą na NC niż tworzyć nową. pewnie wiąże to sie też z kosztami. ( może też kapitalizacja spolki aby przejsc na rynek głowny musi być niższa jesli już jest pare lat na NC) oczywiscie to pieśń przyszłości, ale z taką kapitalizacją jaka bedzie po zakupie nieruchomosci to spolka bedzie lakomym kąskiem na fundów bo po kilku latach mysle ze beda placic dywidende bo przeciez do nie deweloperka wiec po splacie raty kredytow cos z tą kasą muszą robić- marża na wynajmie to ok 7-11% a ponad 3% to rata kredytu)
jednak emisji na wyższych poziomach bez PP po 10 gr wydaje sie mało realne ze wzgledu na to, że posiadając dostep do tak dużej liniii kredytowej na najbliższe 10 lat spolka nie bedzie potrzebowała gotówki. poza tym jesli emisja jest bez pp to nie moze byc po cenie nominalnej bo wtedy reszta akcjonariuszy traci (wydaje mi sie, ze nie może byc, ale nie wiem na 100%).