Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam
Chciałbym otworzyć w banku akcyjny rachunek IKE. Tam od zysku nie mam na początku podatku Belki.
Mam taki pomysł, żeby inwestować za pomocą tego rachunku. Po jakimś czasie (takim, żeby ominęły mnie kary za zbyt szybkie wypłaty) zacząć wypłacać tyle ile będę chciał. Płacąc podatek od kwoty którą wypłacę.
Reasumując opłaca się taki rachunek bardziej od zwykłego ? Na zwykłym płacę podatek od każdego zysku, tutaj tylko od kwoty pieniędzy którą wypłacę.
Ma to sens, czy o czymś nie pomyślałem ?