~nigdy więcej erg'a

jeśli źle zrozumiałem to mnie popraw. według ciebie od dłuższego czasu wszystkie transakcje dokonuje jedna osoba, czyli gdyby nie ta osoba to w ogóle nie byłoby ruchu na tych akcjach więc skoro nie ma żadnego zainteresowania akcjami to jak to może urosnąć? czy wtedy ta sama osoba będzie sprzedawała i kupowała od siebie akcje podnosząc cenę o kilka groszy? trochę to jest dziwne, poza tym erg osiąga historyczne minima i nie ma chętnych do kupna, czy cię to nie zastanawia? na dobrą spółkę zawsze znajdzie się chętny. w ostatnim czasie ta spółka prawie nie przynosi zysku, w dodatku nie ma perspektyw więc moim zdaniem cena 0,35 -0,40 groszy dobrze odzwierciedla jej obecną sytuację i nie sądzę żeby ktoś chciał więcej płacić za akcje tym bardziej że ludzie teraz nie mają kasy, a na jakiś fundusz nie ma co liczyć. nawet gdyby tajemniczy inwestor podbił kurs do złotówki jak niektórzy piszą to kurs na tym poziomie utrzymałby się co najwyżej przez kilka dni, sam znam kilka osób z pokaźnymi pakietami, którzy chętnie by się tego pozbyli przy najbliższej okazji. z perspektywy kilku lat erg nie dał nic zarobić, ta spółka stoi w miejscu, inwestycja w to coś to był mój największy błąd

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.