nwa

Forum: Giełda
Autor: ~Depp [85.158.138.*], 2013-04-12 12:01
Powiedz mi dlaczego firma ma być wyceniana na 1, 2, lub 5 zł skoro tak naprawdę pieniądze, które ewentualnie( PRAWDOPODOBNIE ) będzie posiadać , będą z kredytu.

Czy ty biorąc kredyt w banku stajesz się bogatszy o kwotę kredytu ?
Stajesz się tak naprawdę biedniejszy niż przed kredytem, gdyż z automatu masz do oddania kredyt+odsetki.

Aby akcje firmy kosztowały o wiele więcej niż obecnie, to trzeba aby zarząd pokazał, że dobrze ten kredyt wykorzysta i zarobi na tym pieniądze, a do tego to trzeba czasu ( lat ).

Obecnie jest to tylko spekulacja i nic więcej.

kredyt na mieszkanie wzialem w 2006 r przed boomem mieszkaniowym. w 2008r mogle sprzedac mieszkanie z 100% zyskiem.
jesli bralbym kredyt w 2008/2009 to bym sie z Toba zgodzil, ale obecnie od kilku lat ceny spadaja a oprocentowanie w PL jest najwyzsze w europie jak nie na swiecie.

oprocentowanie kredytu ktory DEPEND dostal jest bardzo atrakcyjne wiec oni mogli by niezle zarobic wrzucajac na lokate gdzie oprocentowanie w PL dalo by im zarobic.

ludzie z ML zapewne sprawdzili w co DEP chce zaintwesowac i stwierdzili ze to dobry biznes dlatego udzielili kredytu.

nie wiem ile jestes na gieldzie, ale ja sie nauczylem jednego: kupuj plotki sprzedawaj fakty i dla mnie ta inwestycja jest bardzo dobra dlatego tu jestem

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.