przemek2707

Kiedyś już na ten temat pisałem. Jesli się dobrze wczytać w wyniki finansowe, to niepokoi zbyt duży udział zobowiązań krótkoterminowych w pokryciu kapitałów. Myślę, że skoro taki żuczek jak ja to widzi, to poważny inwestor tym bardziej. Dopiero po pierwszym półroczu będzie mozliwy odczyt w którą stronę spółka idzie - w dobrym, czy w złym. Do tego I kwartał w spółkach odzieżowych zawsze jest słaby i wyniki nie muszą być wcale dobre. Część akcjonariuszy może je odczytać jako sygnał do ewakuacji. Mnie osobiście przekonuje fakt, że Spółka istnieje już ponad 10 lat i ciągle się rozwija. Raz lepiej, raz gorzej, ale jednak. Oby tylko Zarząd nie przeszarżował w krótkoterminowym kredycie (czy to bankowym, czy to kupieckim), bo może się łatwo wykopyrtnąć. Fakt też jest taki, że jesli nie wejdą do galerii handlowych, to takie upychanie towaru po małych sklepach w małych miastach wiele kasy nie przyniesie.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.