~Kazik

Dnia 2013-03-07 o godz. 09:12 ~rankor2 napisał(a):
> c) hawe
> (zgoda, ale mnie tu przeszkadzają gierki IDM, który chyba
> przestał już być animatorem?),
Teraz animatorem jest PKO (chyba już z pół roku). Mnie bardziej przeszkadza tu prezes, który dużo obiecywał (przejęcie TK Telekom, wyniki a 2012r. ponad 100mln) i nic z tego nie wyszło. Ale akurat to nieprzęjęcie TK uważam ze dobry rok, bo nie za bardzo było ich stać na tą kasę (emisja, kredyty) i mogliby przeinwestować (tk wymaga wewn. restrukturyzacji nim ktoś je kupi i związki zawodowe mogłyby dać HAWE popalić). No ale perspektywy ma super i na fali ostatnich krętactw kurs spadł do moim zdaniem atracyjnej ceny.

> colian (dziwi mnie, ze nie
> ma zainteresowania rynku pod wyniki za Q4 i
> przejęcie
> solidarności. większy wolumen tylko bo był skup, ale rynek
> nie przyłączył się, a teraz marazm)

Nie jest znowu taki mały ruch. Idzie sprzedać papier. co do braku zainteresowania, to akurat o to chyba chodzi w giełdzie by znaleźć coś zanim znajdą to inni. Podobnie było z monnari. Przed wynikami nikt się tym nie interesował i nagle w tydzien stopa zwrotu 70%. Solidarność to dochodowa spółka i w skutek synergii mozna znacznie poprawić rentowność obu podmiotów, a to wpłynie na wyniki w przyszłości. Jedyne co może martwić, to dość wysoka cena za solidarność. Colian zaplanował już pod to zamkniętą emisję po 2,15 i myśle, że do tego czasu będą trzymać kurs na tych poziomach. Przy oazji ostatnie reklamy "Grześków" odświeżyły lekko wizerunek coliana i tu też liczę na zwiększoną sprzedaż/ lepsze wyniki.

Mam jeszcze 2 inne spółki z listy C, ale nie masz jej na swojej liście, więc nic nie piszę :)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.