~Mirta

Może dopowiem ja mam taką swoją teorię.Wiem że w gospodarce zastój energia tanieje,maleje popyt itp dyrdymały dla uzasadnienia spadków no i jeszcze że do energetyki panuje na rynkach resentyment i można by jeszcze kilka frazesów podać przytaczanych przez analityków w celu zwalenia kursu i obniżki wycen.Prawda jest taka że ci analitycy zdają sobie sprawe że tak żle z CEZ nie jest i mimo kłopotów w Albanii zyski CEZ nie spadają a rosną.Wydaje się ze kurs jest zwalany po to by nie płacić podatków od zysków,przecie te akcje ci co zwalają kurs odkupują ci sami tyle że niżej i więcej,co o tym myślicie ,czy tak nie jest, może ktoś ma inne uzasadnienie tak nie uzasadnionych spadków kursu tych akcji?

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.