~Andrzej_I

żniwa będą . Zawsze 4 kwartał był najlepszy dla spółek spożywczych a dla rybnych w szczególności. Tym bardziej , że na polskich stołach wigilijnych juz dawno karp zaczął ustepowac miejsca innym rybkom .
Ja tez mam bardzo dobre zadanie o produktach Graal i Korala. Koral robi dla Biedronki - łososia wedzonego na zimno sprzedawanego pod jej marką Marinero - dla mnie jakośc premium , a cena naprawde super 150 g za 10 zł, Morpol za to robi dla nich łososia wedzonego na goraco. Przynajmniej w mojej Biedronce są tylko te dwa produkty. Wiadomo , że tradycyjne łosoś wedzony na zimno ma najszersze grono zwolenników.
Na światecznych stołach też nie zabraknie innych produktów Graala jak chociażby tuńczyk... Mysle że przynajmniej o przychody w 4 kwartale nie powinnismy sie martwić.

Kurs spadł o 3 % jedni widzą w tym winne IDM (smiech na sali), inni zbyt odległy termin sprzedazy SF - pewnie ze dobrze by było ze by sprzedali to od razu za gotówke , itd) , prawda jest taka że kurs rosnie już długo i małe korekty sie zawsze będa zdarzać. Jednak są one płytkie i od razu podstawiaja sie koszyczki by coś skubnąć , od tych którzy realizują juz nie mały zyski i wolą przesiąśc sie na inne spółki (może nie o lepszych fundamentach ale w krótkiej perspektywie moga dać szanse na wiekszy zwrot).

Kurs Graal jak to ostatnio bywa w tym tredndzie ma chwile odpoczynku przed atakiem na opór w granicach 16 zł. NIe długo zacznie sie gra pod wyniki oraz oczekiwanie kasy za sprzedaż SF. Giełda wyprzedza fakty ....

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.