Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Odnosnie zniw. To sie zgadza , ze teraz przed graalem jest najlepszy okres. Ja zpecjalnie jezdze do Biedronki po 2 rzeczy , lososia wedzonego na zimno korala ( w zasadzie jest tylko on), i lososoa wedzonego na goraco - konkurencji - pychota.
Losos korala obecny jest takze w innych marketach ale nie zawsze jest tak dobrze wypozycjonowany jak w biedronce. Jednak skala na jakiej dziala biedronka na pewno pozwoli jest zintesyfikowac wzrost sprzedazy, gorzej pewnie jest z marzami ich op 150g jest czasami tansze jak 100g konkurencji . Ale nie mozna miec wszystkiego. Zwiekszenie mocy produkcyjnych na pewno zmniejszy koszty jednostkowe.
Moim zdaniem Graal jest ciekawa spolka nie tylko na 4 kwartal tego roku ale spokojnie mozna ja trzymac w dluzszym okresie. W przyszlym roku w 1 kwartalale bedziemy miec dolek kryzysu gospod , a kolejne powinny byc lepsze i zaobserwujemy wzrost konsumpcji. Branza spozywcza i tak jest najmniej dotykana w kryzysie. Spolka widac wyszla obronna reka z kryzysu w branzy rybnej w stosunku do konkurencji i przejmuje jej rynek. Spolka zapowiada rowniez akwizycje , miejmy nadzieje ze udane... . Za nie mozemy czesciowo zaplacic akcjami wlasnymi i kasa sprzedana z SF. Nie wiem czemu na forach powstalo tyle zamętu odnosnie tej transakcji. Poki co wszystko odbywa sie zgodnie z planem i jest odpowiednio zabezpieczone. Rozliczenie pierwszej czesci transakcji zamknie usta malkontenta ale kurs wtedy bedzie znacznie wyzej. Pozdrawiam i czekam na cene co najmniej wk