~hr-aabia

Tak się zastanawiam co ty właściwie chcesz mi udowodnić. Na giełdzie znasz się słabo, o emisjach nie masz pojęcia, o tarczy podatkowej to już wogóle.

Ale skoro chcesz abym ci fachowo odpowiedział to nie ma sprawy. Pozwolisz, że będą odpowiadał w ciut innej kolejności niż ty.

Koszty emisji na GPW są tańsze? Hi hi hi. Dawno się już tak nie uśmiałem.

Średni koszt emisji na GPW to kilkanaście procent lub kilkadziesiąt w najgorszych przypadkach do kilku procent gdy w grę wchodzą państwowe tuzy. jednak średni koszt to ok. 8%. Nawet banki giełdowe, które już są notowane muszą płacić za emisję 6,8-7,6% wartości. Czyli te twoje wypociny to tylko pierdoły nie poparte faktami.

Ale zapomniałeś wspomnieć o innych kosztach a mianowicie reklamie w mass mediach. A te koszta czasami są większe niż koszty emisji. Ale po co o nich wspominać, skoro można bzdury wpisać w przekonaniu, że nikt cię nie sprawdzi.

Dla mnie inny czynnik jest ważniejszy a mianowicie czas i szybkość. Trzeba przygotować prospekt, przejść wszystkie szczeble proceduralne i dopiero wejść. Emisja, oferta, rozliczanie. Wszystko to generuje dodatkowe koszty. Ale co to dla ciebie.

Jakbyś próbował ponownie kłamać i wypisywać te swoje dyrdymały bez pokrycia to wkleję link, aby nikt nie brał cię na poważnie.

http://www.parkiet.com/artykul/1010912.html

A za chwilkę ustosunkuję się do pozostałych twoich twierdzeń a własciwie pierdzeń.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.