~jezolx

Dnia 2012-11-26 o godz. 08:44 ~manolo napisał(a):
> wytlumacz mi w jaki sposob dywidenda ma Ci zrekompensowac
> straty ...dywidenda jest wyplacana ..kurs jest korygowany o
> wartosc dywidendy ..jesli kurs nei rosnie .. to masz caly
> czas taka sama strate ..a od dywidendy zaplacisz podatek

Witam,
jak wcześniej wspomniałem interesuje mnie zainwestowanie w spółkę, a nie gra na krótko.
Oczywiście jeżeli ktoś kupuje przed nabyciem praw do dywidendy a sprzedaje po odcięciu, to mija się to z celem
Ja miałem na myśli inwestycję długoterminową, w przeciągu której jedna lub kilka dywidend by wpadło, oczywiście nie zakładam już jakiś spektakularnych spadków, bo wtedy jaki był by sens kupować coś, jeżeli przeczuwa się dalsze spadki.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.