~td

Ja na Twoim miejscu po sprzedaniu pp i zrobieniu małego zysku na pp, sprzedałbym trochę starych akcji tak by zysk z pp był równy stracie z akcji. Wyjdziesz na zero, podatku nie zapłacisz, poprawisz sobie pozycje i samopoczucie mając mniej drogich akcji. Ja tak już robiłem i myślę, że to jedyna rozsądna rzecz którą można w tej chwili zrobic.

I jeszcze uwaga techniczna. Nie wiem czy to zadziała, bo chyba okres notowań pp jest tu bardzo krótki (kilka dni?). Są grube ryby, które najpierw zbijają kurs akcji, następnie kupują duże ilości pp, następnie podbijają kurs akcji i wtedy kurs pp rośnie o taką wartość o jaką wzrosły akcje (bo wartość pp to teoretycznie różnica pomiędzy cena akcji a ceną emisji). Gdy kurs akcji i pp mają maximum wtedy sprzedają i jedno i drugie.
Np zbijają kurs do 1,30, i pp też automatycznie spadają. Kupują pp po 0,20. Następnie podbijają kurs do 1,40. W rezultacie pp wzrasta o 0,10 ( z 0,20 do 0,30). Wtedy sprzedają wszystko. W ten sposób mają na pp 50 % zysku. Postaraj się uchwycić maximum kursu akcji na notowaniach godzinowych lub krótszych, zastosuj MACD, krótkie średnie, oscylatory. Postaraj się sprzedać pp wtedy kiedy cena akcji i tym samym cena pp bedzie najwyższa. Wtedy też zredukuj akcje. Nie wiem czy to zjawisko wystąpi w przypadku Rovese, ale warto obserwować i trzymać rękę na Enter. Może się uda coś więcej ugrać. W moim odczuciu Rovese to spółka średnio płynna i mogą spróbować tego numeru. Dane które przytoczyłem to nie prognoza kursu pp tylko dane dla zilustrowania opisanego mechanizmu. Pozdrawiam.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.