~td

Dzięki, za poparcie. zawsze uważałem, że my leszcze mamy się trzymać razem i razem uważać na grubsze ryby. To ostrzeżenie skierowałem przede wszystkim do tych młodych, którzy zamiast kupić rodzinie lepsze żarcie czy nową wersalkę grają w grę o sumie mocno ujemnej, w której druga strona gra znaczonymi kartami. Czasami uda się kiwnąć jakiegoś innego leszcza, ale 90 % traci i to olbrzymie pieniądze. Dlatego moja zasada jest prosta: gramy/spekulujemy/inwestujemy na spólkach gdzie są dobre wyniki w dłuższym okresie czasu, dywidenda minimum 3 %, dobre perspektywy i uczciwi właściciele i zarząd.
Tam przynajmniej jest to gra o sumie dodatniej.
Niska cena emisji i rozwodnienie kapitału to stary i bardzo niesmaczny chwyt do przymuszania drobnych do kupowania akcji. Powinno być to prawnie uregulowane np, że cena z nowej emisji nie może być niższa niż np 5 % od kursu akcji z ostatnich 6-miesięcy.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.