Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Hehe, widze, ze w trosce o transparentnosc zarzad postanowil tym razem nie podawac wynikow rozbitych na poszczegolne spolki. Jakies pomysly dlaczego? Mi przychodzi jeden - zamaskowanie straty Desartu w 3q. Na szybko i zgrubnie liczac wychodzi mi, ze moglo to byc okolo 200k pln. Idac dalej mozna zadac pytanie, co chcial osiagnac zarzad kupujac niedawno 10% Desartu za ponad 900k? Czyzby, bedac w radzie nadzorczej Desart nie znal backlogu na najblizsze kilka miesiecy? Przypomne przy okazji watek, w ktorym po zakupie tych udzialow, wyrazilem moje zdanie co do tej transakcji:
https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=2579374&strona=1
Niektorzy zakladali wtedy zysk Desartu w tym roku na poziomie 2mln pln, a zakup tych udzialow uznali za super biznes. No coz, zostal jeszcze jeden kwartal na zarobienie 1.8 mln przez Desart :)
Do kupienia zostalo jeszcze 40% Desartu...Zycze powodzenia z tym zarzadem za sterami