leo7

Dnia 2012-09-24 o godz. 14:15 ~cph napisał(a):
> W obrocie jest ca. 10 mln akcji. reszte ma skok.
I dokacze
> ci ECard i opisze moj blad.
- spolka ktora robi
> emisje----> spadek cen akcji ( zrobili ku mojemu
> zdziwieniu 3 emisje)
- bardzo 0 plynnosc ----->
> spadek cen akcji
-mialem NADZIEJE ( na poczatku) ze bedzie
> skup i wezwanie na resze papiera za wieksza cene niz 72
> gronie. Ryzyko ----> czesto nie poplaca,
-akcje sa
> tanie

I co chcesz a teraz napisz mi
> dlæaczego ta twoja perla ma isc na 5 zeta i
> wyzej bo niby co:
- bo bedzie druk papiera
-bo wniosa
> wydmuszki z wycena 10:1
-bo plynnosc na perelce szaleje i
> jest taka jak na midziaku
-bo jest duzo nadziei wynikajcych
> z xxx ilosci listow intencyjnych
-bo w kasie spolki jest
> kasy jak lodu
-bo nie jest bankrutem
-bo silny fundament.
> tak tak te argumenty przemawiaja ze spolka bedzie sie piac
> i bedzie RAKIETA.

Tak Cię obserwuję kopenhaga i się dziwię, że tak się męczysz i męczysz, udowadniając wszystkim swoje teorie.
Wg. mnie masz jak najbardziej rację (mówię serio).
Ta spółka to wydmuszka, bez przyszłości , bez pomysłu , itd, itp. Nie wiem po co więc się tak angażujesz . Myślę, że większośc tu umoczonych (między innymi ja), bądź szukających zysku zdaje sobie sprawę , że tu kurs musi zrobić jaki spekulant/ jacyś spekulanci (starzy włąściciele , bądź nowi udziałowcy), bo wszyscy wiemy, że drugi KGHM to to nie jest.
Jednak to, że tu już tylko jeden kierunek "południe" zaprzecza fakt ,że przy kursie 0,8 nie pozbyli się akcji i nie ogłosili upadłości likwidacyjnej, gdzie biorąc pod uwagę brak praktycznie majątku w postaci środków trwałych mogliby ich w pomkę pocałować a kasy dla siebie mieli by dość.
Wię teraz rozgrywają się dwa scenariusze , biorąc pod uwagę że pozbyli się długu:

a)- chcą faktycznie rozkręcić biznes ,aby mieć ciepłe posadki na nastepne lata i udziały w akcjach. Szukają więc konkretnego inwestora i rozpaczliwie wymyślają plan awaryjny. Jednak kurs na tym traci i opinia o firmie. Oni nadal wierzą , że coś da się z tym zrobić.

b)- nie ma szans już tu na nic i interes się zwinie, jednak będą chcieli podpompować kurs i na tym zarobić (i ja tą wersję obstawiam). Przy takich marnych obrotach naprawdę niewiele trzeba, aby to zrobić i przyklasną temu wszyscy tam zebrani (starzy i nowi inwestorzy jak sie dogadają). Jak napisał obecny Prezes ...działania muszą iść w tym kierunku aby zadowolić wszystkie strony....
Dlatego pompka będzie na 200% i tylko raz , więc trzeba być czujnym... no chyba ,że dowiemy się na dniach w oficjalnym infie, że jest mega inwestor (jakiś szejk z Kataru) i sprawdzi się scenariusz nr 1, ale czy ktoś w to wierzy ? .......widzę , że nikt , więc jednak opcja b).
WIęc powtarzam kopenhaga, odpuść trochę- szkoda zdrowia.

Pozdrawiam Wszystkich

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.