Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Mnie dzisiejszy fix bardzo mocno zdziwił.
Spodziewałem się bardziej podbitki do 0,26 niż zbitki do 0,24. Koszt obu był niewielki.
Spodziewałem się podbitki, bo mam wrażenie, że dzisiaj posiadacze okopali się na pozycji 0,26 - taniej skóry nie sprzedamy. Chyba jakieś 110 akcji po 0,25 na kupnie wisiało przez kilka godzin aż do zamknięcia. Jak widać chęci do sprzedaży po takiej cenie nie było w ogóle, więc podbitka na 0,26 byłaby logiczna - dramatyczna obrona Jasnej Góry.
Dzisiaj przecież były podbitki na 0,26. Najzabawniejsza 1 akcją o 09:15.
Nie sądzę, aby przy takich obrotach, jak dzisiaj, ktokolwiek cokolwiek zbierał lub wywalał.
Dla mnie wojna nerwów.
Posiadacze, na sprzedaży poniżej 0,26 tracą. Akcji kupionych po 22-23 nie ma już w obrocie. Posiadacze, którzy kupowali po 0,29-0,26 są święcie przekonani, że akcje wzrosną, co jest tylko kwestią czasu. Do ponad 0,3x
Natomiast chętni zaryzykować w taką prognozę nie wierzą. Max wzrostu dla nich to 0,29 (ostatnia górka) - czyli 10% zysku - belkowe - prowizja, przy dużym ryzyku.
Moim zdaniem. Kupujący będą czekać, a posiadacze będą pękać.
W poniedziałek, 3 dni temu, zrobiła się taka sama dziura wokoło 0,25. Jaki był efekt? Wtorek. Po 0,24 można było robić solidne zakupy. Środa stabilizacja wokoło 0,25. A dzisiaj wokół 0,25 znów dziura.
Jutro jest piątek. W piątek po nocy pojawiały się dziwne infa, więc część posiadaczy po dwóch tygodniach stania w miejscu na niepewnej pozycji, może zechcieć tę pozycję zamknąć.