Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Rozumiem kolego że kupowałeś Lenę w szczycie koniunktury gdzieś koło 2006-2007.
Lena chodziła wtedy ze wskaźnikami C/WK około 4 i P/E około 33. No fakt masz trochę ciężko, sam zresztą dostałem nieźle po dupie na innych spółkach , bo za późno zauważyłem zmianę trendu, ale tragedii nie ma, grunt to wyciągać wnioski !!!
Obecnie ze swoimi wskaźnikami Lena to w miarę atrakcyjna inwestycja, a to że jesteś na niej wtopiony ja potraktowałbym jako naukę, droga ta nauka, bo droga, ale powiązana z praktyką, a to najlepsze co może spotkać inwestora.
Jeżeli wytrwasz na Lenie, a nie wiem może masz jeszcze jakieś inne spółki, to gratuluję odwagi. Chodzi mi o to że jak przejdziesz cały cykl od szczytu hossy, głębokiej bessy, niszczącego horyzontu i kolejnej hossy ... to potem może być już tylko lepiej. :)
Rynek uczy pokory i obnaża wszystkie nasze słabości ...
Pozdrawiam i powodzenia :)