Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2012-04-27 o godz. 08:47 ~xxx napisał(a):
> Dużo zależy od nastrójów na rynsku ale:
1) może wreszcie
> wkrótce nastąpi tak długo wyczekiwana akwizycja spółki z
> branży która to podwoi przychody
To może trwa juz bardzo długo, mam akcje esk od początku i na dzisiejszy juz nie bardzo wierzę, że ta akwizycja nastąpi - plany mieli całkiem dobre, po roku wejscie na głowny rynek, ale od planów do realizacji w ich wyknaniu droga bardzo długa.
3) jeśli ktokolwiek chce sprzedać akcje na gieldzie
> wtedy one rosną do satysfakcjonującego poziomu. Wypowiedzi
> typu "ktoś sypie" sa nieracjonalne bo
> niby kto miałby sypać bez powodu poniżej ceny zakupu ?
Tu nie bardzo rozumiem. Ja chcę sprzedac akcje przy satysfakcjonującym poziomie, ale jakos sie nie udaje. Jeżeli chodzi o sypanie to sie mylisz bo ja sypie i to z dużą stratą. Miałem 16000 akcji i bardzo wiezyłem, a w tym czasie mogłem zarobic gdzie indziej. Teraz mam trochę ponad połowę. Fakt, że wczesniej dwa razy zarobiłem, ale ostatnio kupowałem między 1 - 1,2. Wole sprzedac po ,5 niz po ,4
SPÓŁKA ZARABIA
MA
> ZDROWE FUNDAMENTY
BARDZO NISKIE WSPÓŁCZYNNIKI C/Z i C/Wk
Pozostałe argumenty jakos do mnie nie przemawiają