~gość

Dnia 2012-08-20 o godz. 17:55 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> Iloraz kursu zamknięcia i wartości księgowej czyli C/WK
> poniżej wartości 0.25 jest przyjmowany przez analityków
> fundamentalnych jako wskaźnik potwierdzający bardzo trudną
> sytuację spółki.
Razem z bardzo ważnym wskaźnikiem
> zadłużenia czyli zyskiem netto do EBITDA stanowią jedno z
> podstawowych narzędzi analityka fundamentalnego. Dziewczę
> drogie ja naprawdę wiem o czym piszę. Proponuje abyś się
> nieco douczyła. Jeśli znajdę coś na ten temat w sieci to
> umieszczę na forum, albo wiesz co ? Poszukaj sobie sama !
> Co do dzisiejszego zamknięcia to tak jak napisałem.
> Balansujecie na krawędzi oczywiście na krawędzi własnej
> głupoty. Po wynikach za półrocze kurs powinien oscylować w
> granicy 50 groszy a potem zobaczymy.
Zawsze to samo, Tak
> było z Ireną, ze Swarzędzem, z Hydrobudową z PBG. Na
> posterunku aż do śmierci ! To się nazywa patriotyzm, czy
> pogięcie ?

CK

Zysk netto do EBITDA ważnym wskaźnikiem zadłużenia? 0,25 C/WK? W artykule autor mówi o wartości poniżej 0,2.
Wydaje mi się, i obym się nie mylił, że obecna wartość 0,32 w przypadku Barlinka jest okazją inwestycyjną. Jeśli Twoje działanie jest celowe, boję się że użytkownicy tego forum nie mają większego wpływu na spadek kursu, nikt Cię już nie słucha.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.