Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Antylogik, jakie więc przewidujesz ew. perturbacje?
Co byś zrobił na miejscu banków, znając historie bomi i i wciąż nie znając realnych szans spółki na zysk choćby za rok?
Jaka spółka miała sytuację upadłościową najbardziej zblizoną do bomi ?
Pytam o to w sensie realizowania procedury upadłosci, ale też wciąż uwzgledniając możliwość przejscia w upadłość likwidacyjną. Uważam to wciąż za wielce prawdopodobne i zastanawiam się, kto tu mógłby grać na czas, by temu sprzyjać lub przeciwnie.
Zwłaszcza że obroty zanikają, więc kto grubszy (podprogowo) miał wyjść, to juz chyba wyszedł i zostawił drobnicy bomipiaskownicę do zabawy, aczkolwiek obrona poziomu 0,35 wydaje mi się wciąż wzglednie intensywna.
Wydaje mi sie wciąż, ze najważniejszym kluczem do rozwiązania sprawy bomi będzie rozliczenie poprzedniego zarządu i wyczyszczenie relacji bomi - rabat. Bo o tym jest zadziwiajaco cicho. Bomi na rabacie długo zarabiało, samemu generując straty.
Jesli nie było kreatywnosci ksiegowej, a hurt cały czas generował jakies zyski, to ta nagła zapaść rabatu i upadłość nie jest dla mnie tak oczywista jak upadłość bomi.