Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
poniżej wklejam dzisiejszą korespondencję z przedstawicielem spółki:
Witam
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Mam nadzieję, iż ewentualny scenariusz skupu akcji nie został wymyślony z potrzeby odpowiedzi na moje zapytanie. Z treści pańskich maili można wysnuć przypuszczenie, że to ja uświadomiłem państwu perspektywę kwalifikacji do segmentu SHLR.
Czy mógłby Pan napisać jeszcze w jaki sposób zostały objęte akcje (gotówka?) oraz kiedy nastąpi ich rejestracja w KRS. Rozumiem, że dane inwestorów pozostaną przynajmniej narazie tajemnicą spółki. Choc może uchyli Pan rąbka tajemnicy.
odpowiedź:
Witam,
1. Skup akcji własnych został zakończony na początku maja br. Pula akcji przeznaczonych do nabycia w ramach skupu (określona przez NWZA z dnia 25 lipca 2011 r.) została wykorzystana w 67,92%., dlatego też już wtedy Spółka wspomniała że być może powróci do tematu. Przy czym warto zwrócić uwagę iż minimalna cena w skupia była ustalona na poziomie 0,60 zł, dlatego też przy obecnej wycenie akcji na rynku ta uchwała wymagałaby zmiana, co wydaje się coraz bardziej potrzebne tym bardziej w kontekście kwalifikacji do SHLR.
2. Policzyliśmy naszą ewentualną kwalifikacje do tych segmentów jak tylko GPW opublikowała progi, jednakże z uwagi na błąd w obliczeniach temat został odsunięty. Wiadomość nie dobra, jednakże dziękujemy za zwrócenie na to uwagi.
3. Emisja została objęta za wkłady pieniężne
4. Wniosek o rejestracje został złożony dwa tygodnie temu, dlatego też na dniach spodziewamy się odpowiedzi w tej kwestii. Informacje o akcjonariuszach będziemy mogli złożyć dopiero po otrzymaniu od nich zawiadomień w związku z rejestracją akcji. Tym niemniej mogę Pana odesłać do niniejszego raportu (RB 35/2012), który powinien trochę rozjaśnić temat nowego akcjonariatu: