~pawel

Mozna popatrzec na to wten sposb: od ladnych kilku miesiecy na tej spolce nikt nie zarabia bo poza 1 czy 2 krotkimi podbitkami leci caly czas w dol. Dodatkowo co jakis czas pojawiaja sie transakcje po kilkaset tysiecy akcji (ostatnio 200k na 0.63). Przychodza mi do glowy tylko dwie mozliwosci: albo glowny inwestor wypuszcza po trochu akcji sprzedajac je obecnie za 5% ich poczatkowej wartosci (co nie ma wielkiego sensu) albo ktos konsekwentnie skupuje akcje zrzucajac kurs co jakis czas (co nie jest trudne przy takich obrotach) liczac na kilkuset procentowy zysk jak spolka otworzy wreszcie ta nowa fabryke i zacznie wychodzic na plus + skonczy sie nedza na rynkach. Ja umoczylem narazie kilka tysiecy co nie jest dla mnie duza strata ale tez nie jest przyjemne - poczekam, ten papier nawet jesli poleci jeszcze kilkadzisiat procent w dol to odbije. Nie wiem tylko czy potrwa to 1Q czy rok.
W miedzyczasie mozemy pogrzebac za informacjami.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.