~chodzik księżycowy

No cóż kolego. Moje zadanie na Bomi zostało zakończone. Co z tego układu Bomi będzie dla jej akcjonariuszy to nie wiem i prawdę mówiąc nic mnie to nie obchodzi. W obu przypadkach mieliśmy i mamy do czynienia ze spółkami borykającymi się z ogromnym zadłużeniem.
A co do koncepcji Ralpha Elliotta to o czym ja mam mówić z facetem, który tak naprawdę nie potrafi nawet napisać tego nazwiska poprawnie.
Inwestowanie w spółki słabe ,zadłużone, przy wysokich stopach procentowych to głupota i nic więcej, tak samo jak wiara, że trend się nagle zmieni. Owszem podskoczyć może ale to tak jak z tym Mackiem jest.

Umarł Maciek umarł leży już na desce (barlineckiej).
Gdyby mu zagrali podskoczyłby jeszcze.
Bo w Macieju taka dusza, że choć umarł to się rusza. !

No i jeszcze jedno. Może któryś z was sprawdzi ile wynosi wskaźnik zadłużenia długu netto do EBITTA w przypadku Barlinka. Jest li taki ktoś, kto ma o tym chociaż mgliste pojęcie ?
Powiem wam tylko, że powyżej 3 banki patrzą na spółkę spode łba i są bardzo zaniepokojone.

Chodzik Księżycowy

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.