Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ja postawiłbym inne pytania:
CZEMU DOPIERO TERAZ pojawia sie to info?
Jaki to ma zwiazek z GŁÓWNYMI udziałowcami?
Pozbywanie się kosztów ma sens, jesli ma sie wizję naprawy/rozwoju firmy.
A w bomi chyba nigdy nie było transparentne, co jest kapexem, a co kosztami.
Nie było spójności strategicznej i taktycznej, nie było koordynacji wewnątrzfirmowej.
Pozbycie się zbednych kosztów zawsze jest dobrym posunięciem. podkreślam - zbednych.
Ale czemu dopiero teraz?...
I wcale nie jestem pewny, czy pozbywają się właściwych kosztów. Oraz jakim kosztem...
Teraz na miejscu zarządu to bym juz tylko kombinował, jak chronic własne 4 litery... ;-D
Ciekawią mnie jednak losy tych, którzy nie3 dostali absolutorium, a wciąż chyba sa pracownikami bomi...