Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Bądźmy szczerzy, Bomi to jest wrak.
Byłem stałym klientem Bomi - miałem do niego przez ulicę. Kawałek dalej miałem Biedronkę. Zawsze jednak codzienne zakupy robiłem w Bomi.
Wbrew pozorom Bomi miało dobre ceny na codzienne zakupy. Od miesiąca już tam nie chodzę.
Gdyby ta upadłość zdarzyła się pół roku temu, to można by mieć nadzieję. Dzisiaj już nie. Pół roku temu Bomi było jeszcze przyzwoicie zatowarowane. Dzisiaj półki świecą pustkami.
Pół roku temu Bomi miało klientów, a dzisiaj już ich nie ma!
Pół roku temu markę BOMI można było wyceniać na 120mln PLN - dzisiaj ta marka już nic nie znaczy. Dzisiaj BOMI oznacza puste półki z niezwykle drogimi towarami, których jeszcze nie udało się sprzedać.
Gdyby wszedł inwestor, to musiałby wyłożyć grubą kasę na zatowarowanie oraz jeszcze grubszą na ODZYSKANIE klientów.
BOMI nikt nie chce! Piotr i Paweł? Im ewentualnie zależy na lokalizacjach. Lokalizacje można przejąć bez długów BOMI, po jego upadku. Czyż nie?
Teraz sytuacja BOMI jest taka: nie ma kasy na zakupy po okazyjnych cenach. Kiedyś bywało, że na przykład pomidory były tańsze niż w Biedronce. Nie ma kasy na zatowarowanie. Nie ma towarów. Nie ma klientów, Nie ma klientów, więc towary się terminują. Aby towary się nie terminowały, należy ograniczyć ofertę. Ograniczenie oferty powoduje zmniejszenie ilości klientów. Czy ktoś widział bardziej spektakularną spiralę śmierci?
Co najgorsze: marka BOMI legła w gruzach. Te 120mln wartości spółki jako wartość znaku "BOMI" proponuję wrzucić do kosza. Dzisiaj marka "BOMI" stanowi wartość UJEMNĄ!
Sami teraz sobie odpowiedzcie, czy jakikolwiek inwestor właduje w tę markę kasę?