~as

Panowie w większości przypadków resplit kończy się źle dla małych i tyle. Nie ma absolutnie żadnej podstawy do scalania akcji w takim wymiarze i nie wiem czy to już nie kwalifikuje się do KNF. Niczym tego nie wytłumaczą. Najprędzej chcą sobie zrobić górkę, żeby móc dalej sypać, bo już nie ma w co sypać. Do tego dojdą emisje bez PP, obejmowane za jakieś kosmiczne pieniądze i sypane dalej w rynek, ulicy, której się będzie wydawało, że bierze papier za darmo. Tego jestem niemal pewien i za jakiś czas wyciągnę mój post do góry. Niestety ta spółka, mimo, że przy wielu innych na NC wyglądała że ma ciekawy biznes, to okazuje się kolejnym krzakiem do wyciągania pieniędzy. A Ratikon? Słup? W każdym razie chyba nikt o nich nie słyszał. Trzeba z tym skończyć, a można to zrobić tylko przez niedotykanie tych akcji. Problem mają udupieni już posiadający papier. Na szczęście mam tego niewiele..

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.